Helsinki on Suomen pääkaupunkina suosittu matkakohde ympäri vuoden. Helsingissä on monenlaista nähtävää ja koettavaa, joten jokainen voi viettää Helsingissä juuri itselleen sopivan loman.

Helsingin ostosmahdollisuudet

Helsinki on todellinen shoppailijan paratiisi, sillä Helsingistä löydät todella laajan valikoiman putiikkeja, ostoskeskuksia, tavarataloja, kirpputoreja ja erikoisliikkeitä. Esimerkiksi aivan ydinkeskustassa sijaitsevat Kauppakeskus Kamppi ja Ostoskeskus Forum tarjoavat kattavan valikoiman vaatekauppoja, kosmetiikkaa, kenkiä, koruja, kelloja, ruokaa, herkkuja, askartelutarvikkeita ja muuta mielenkiintoista. Mikäli haluat todella hemmotella itseäsi, Helsingistä löydät myös todellisia luksusliikkeitä, kuten Pohjoisesplanadilla sijaitsevan Luis Vuittonin. Sopivia hotelleja ostoksista kiinnostuneille ovat sijaintinsa puolesta esimerkiksi GLO Hotel Kluuvi, Hotelli Helka, Hotel Kämp, Hotelli Seurahuone ja Hotelli Torni.

Lapsiperheiden Helsinki

Lapsiperheiden kestosuosikkeja ovat ehdottomasti huvipuisto Linnanmäki sekä Korkeasaaren eläintarha. Koko perheen mielenkiintoinen vierailukohde on myös Vantaalla sijaitseva tiedekeskus Heureka, jonne pääset näppärästi Helsingin keskustasta junalla. Lapsiperheille oivallinen hotellivalinta on esimerkiksi GLO hotel Sello Espoossa.

Kulttuurin ystäville

Helsingissä on yli 80 eri museota, joista tunnetuimpia lienevät Suomen kansallisgalleria Ateneum ja nykytaiteen museo Kiasma. Kesäisin kannattaa tutustua Seurasaaren ulkomuseoon, joka esittelee menneen ajan asumista ja suomalaista kansanperinnettä.